top of page

Sociaal Verhuurkantoor

Onze vereniging is een sociaal verhuurkantoor (afgekort SVK) dat erkend is door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering.  
In dat kader beheert ze woningen van private eigenaars die 30% minder krijgen dan de marktprijs.  De in beheer genomen woningen worden vervolgens tegen de helft van de marktprijs verhuurd aan gezinnen of alleenstaanden, jonge en minder jonge personen die in moeilijkheden of een crisissituatie verkeren. 

De toegang tot onze woningen wordt georganiseerd in het kader van partnerschappen.
De huurders moeten voldoen aan de inkomensvoorwaarden voor toegang tot een sociale woning en  bovendien aan de voorwaarden van het Modelreglement voor de toewijzing van een woning, waarvan de tekst kan bekeken worden onder het tabblad ‘Documenten’ van onze site.

Een technisch team ziet toe op de reparaties en de netheid en de goede orde in de woningen.

Agence Immobilière Sociale

Thuisbegeleidingsdienst

Onze vereniging verleent een dienst begeleid wonen die is erkend door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van het Verenigd College van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (afgekort GGC).  
In dit kader, dankzij thuisbegeleiding en zonder eerst te moeten aankloppen bij een tijdelijke opvangstructuur, geraken gezinnen en alleenstaanden uit een sociale noodsituatie en krijgen ze rechtstreeks toegang tot een woning.  Onze vereniging ondersteunt hen in hun voornemen om correct en blijvend te wonen in de individuele woning die wij aan hen verhuren.  
Bedoeling is om de persoon te ondersteunen in zijn waardigheid en autonomie. Wij begeleiden hem bij het correct bewonen van de woning, het administratieve en financiële beheer, de toegang tot de gezondheidszorg, de ouderlijke verantwoordelijkheden en de taken van het dagdagelijkse leven.


Een sociaal team gaat regelmatig op huisbezoek bij de huurders, onderneemt samen met hen stappen bij de externe instanties of ontvangt hen tijdens de sociale permanenties in onze kantoren.

Service de guidance à domicile

Schuldbemiddeling

Onze vereniging stelt haar huurders een schuldbemiddelingsdienst ter beschikking die is erkend door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van het Verenigd College van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (afgekort GGC). 
Deze dienst begeleidt de huurders met schulden om in overleg met de verschillende schuldeisers afbetalingsplannen op te maken. Bedoeling van deze schuldbemiddeling is om, via thuisbegeleiding, waardige leefomstandigheden te vrijwaren. Dat doen we door de woning te beschermen en te onderhouden, toe te zien op de opvoeding van de kinderen en de gezondheidszorg, en op alles wat ertoe bijdraagt om de menselijke waardigheid te garanderen.

Médiation de dettes

Familiekamp

Sinds 1987 organiseert onze vereniging iedere zomer een vakantie in de Ardennen voor een tiental kansarme gezinnen die een van haar woningen huren.  Bedoeling is om deze gezinnen enige ontspanning te gunnen en de gelegenheid om zich te vermaken, te sporten en nieuwe dingen te ontdekken, dit alles in een natuurlijke en groene omgeving.  Het is ook een gelegenheid om in een instelling geplaatste kinderen tijd te laten doorbrengen met hun moeder en een vakantie te laten beleven met het hele gezin.

Le camp des familles

Solidariteit met de huurders

Wanneer een huurgezin in haar woning in nood verkeert en geen middelen heeft om de essentiële huishoudelijke taken te verrichten, vooral voor de opvoeding en het welzijn van de kinderen, verlenen wij steun die varieert naargelang de behoeften:

Hulp in de dagelijkse behoeften: toegang tot een sociale supermarkt, aankoop van speciale zuigelingenmelk of luiers, aankoop van hygiëne producten, enz.

Aankoop van essentiële benodigdheden: wasmachine, stapelbedden, luiertafel, enz.

 

Toegang tot diverse diensten: verhuizen tegen schappelijke prijs, aankoop van geneesmiddelen, een bril, schoolbenodigdheden, enz.

 

Deze punctuele steun wordt mogelijk gemaakt door de gulle steun van verschillende hulpfondsen.

Solidarité avec les locataires
bottom of page